BÜMK KLASİK MÜZİK KOROSU

Klasik Müzik Korosu

Müzik yolculuğuna 1994'te başlayan Boğaziçi Üniversitesi Müzik Kulübü Klasik Müzik Korosu, o tarihten beri vokal müzikle ilgilenen üniversite öğrencilerini ortak bir müzik macerasına katmaya devam etmektedir. Kurulduğu yıldan beri her sene düzenli olarak Boğaziçi Üniversitesi'nde konserler veren koro, birçok kez Türkiye'nin diğer üniversitelerinde, İstanbul'un yanı sıra Ankara, Çanakkale, İzmir, Muğla, Antalya, Bursa, Denizli, Eskişehir, Sakarya, Afyon gibi şehirlerde de sesini duyurmuştur. Klasik müzik alanında İstanbul’un en prestijli sahnelerinden biri olan Aya İrini’de birçok kez konser vermiş olan koro Türkiye ile yetinmeyip Almanya’nın Berlin, Wolfenbüttel, Hannover, Bremen şehirlerinde ve İtalya’nın Floransa, Bologna şehirlerinde de konserler vermiştir. Koronun katıldığı önemli etkinlikler arasında Jugend Musiziert yarışması töreni, Eurotreff Festivali, TEDxRobertCollege Konseri, Avusturya Kültür Ofisi yeni yıl konseri, İstanbul Koro Günleri, Ankara Polifonik Korolar Şenlikleri, Afyon Klasik Müzik Festivali sayılabilir.

Instagram YouTube

BÜMK CAZ KOROSU

BÜMK bünyesinde 1994 yılında kurulmuş olan Caz Korosu, caz, funk, soul vb. parçalarının koro düzenlemelerini seslendirmek ve çok sesli müziği tanıtmak amacıyla yola koyulmuştur. İlk konserini 1995 yılında vermiş olan koro, 2001 yılından itibaren a cappella (eşliksiz) caz eserler seslendirmeye başlamış ve bu konuda Türkiye’de bir ilk olma özelliğini kazanmıştır. BÜ kapsamında verdiği konserler dışında katıldığı yurtiçi ve yurtdışı yarışmalarda da adından saygıyla söz ettiren BÜMK Caz Korosu’nun yakın zamandaki başarıları:

• 2008 yılı 15. Uluslararası İstanbul Caz Festivali Genç Caz Değerlendirme Konseri 1.liği
  • Graz’da (Avusturya) düzenlenen 8. Vokal Total Yarışması’nda pop ve caz kategorilerinde Silver Diplom ödülü
  • 2010 yılında Çin’de düzenlenen World Choir Games - Shaoxing’de Oda Korosu, Çağdaş Müzik ve Caz kategorilerinde yarışıp 3 altın diploma
  • 15. EuroTreff (Uluslararası Koro Dünyası Buluşması), Almanya – Wolfenbüttel
  • 4-11 Eylül 2013, “Voice”, Almanya - Bonn, uluslararası koro festivali 10-14 Temmuz 2013
  • 2014 yılında Letonya-Riga’da düzenlenen 8. World Choir Games- Caz ve Çağdaş Müzik Kategorilerinde 2 gümüş diploma
  • 2016 yılında İtalya - Venedik'te düzenlenen Claudio Monteverdi Choral Competition'da gümüş diploma

Instagram YouTube

BÜMK ROCK KOROSU

Boğaziçi Üniversitesi Müzik Kulübü (Bümk) Rock Korosu olarak 1995 yılında koral rock -koro ile bir rock orkestrası eşliğinde yapılan vokalin genelde çok sesli (polifonik) olduğu rock müzik- yapan bir koro olarak hayatımıza başladık. Rock parçalarının koral yorumlarını bir rock orkestrası eşliğinde 2012 yılına kadar icra ettik. Bu dönemde Bon Jovi, Queen, Aerosmith, Michael Jackson, The Beatles, The Killers, Mfö, Badem, Coldplay gibi gruplara ve sanatçılara repertuarımızda yer verdik.

2011-2017 yılları arası a capella müziğe -yalnızca insan sesi ile yapılan, insan sesi dışında enstrüman barındırmayan müzik- yoğunlaşarak çalışmalarımızı bu alanda sürdürdük. Bu dönemde de Queen, The Beatles, Scorpions, Aerosmith, David Bowie gibi gruplara ve sanatçılara repertuarımızda yer verdik.

2017-2018 döneminde Rock korosu olarak ilk kurulduğu dönemdeki gibi rock orkestrası eşliğinde (enstrümanlı), rock parçalarının koral yorumlarını söylediğimiz haline geri dönmeyi ve repertuarımıza koral rock parçaları eklemeye devam etmeyi düşünüyoruz. Bunun yanında beste çalışmalarıyla da koral rock müziğe yeni parçalar kazandırmaya ve özgün müziğimizi yakalamaya çalışacağız ve koral rock müziğe uygun parçalarla repertuarımıza yeni parçalar eklemeye devam edeceğiz. Uzun bir aradan sonra tekrar böyle çalışmalara kollarımızı sıvadığımız için heyecanlıyız.

Aramıza hoş geldiniz. Herhangi bir sorunuz olursa mail adresimize ya da sosyal medya sayfalarımıza çekinmeden yazabilirsiniz.

E-Mail Instagram YouTube